Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyJedinečná chuť – cibule i česnek skladem
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Zelí hlávkové bílé Dita - Brassica oleracea - osivo zelí - 0,8 g
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/121-zeli
Zelí Dita- hlávkové zelí bílé - prodej osiva zelí
Zelí Dita je odrůda pro nejranější polní pěstování v intenzivních zelinářských oblastech.
Hlávka Zelí Dita je křehká, chutná a kulovitého tvaru. Odrůda je vysoce odolná vůči předčasnému vybíhání do květu.?
Jak si vypěstovat zelí ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v únoru nebo v březnu, kdy semínka zelí vysejeme do skleníku do sadbovačů do hloubky 0,5 cm. Doba klíčení je přibližně jeden týden při teplotě 20°C. Jakmile narostou oba dva děložní lístky, teplotu snížíme na 10°C přibližně na týden. Poté se vrátíme k teplotě od 16 do 20°C. Přesazujeme ve chvíli, kdy mají rostliny 5 - 7 listů a to ver druhé polovině května. Stanoviště volíme slunečné (nikoli přímé slunce) s vyšší vzdušnou vlhkostí, rostlině tedy vyhovují polohy, kde častěji prší. Jinak pravidelně a dostatečně zaléváme. Sázíme do sponu alespoň 50 x 50 cm. Půdu volíme dobře propustnou, zásobenou živinami s dostatečným obsahem vápníku a dusíku (toho, ale nesmí být příliš). Hnojíme ideálně chlévským hnojem.
Zelí se sklízí přibližně za 3 - 5 měsíců, dle podmínek pěstování. Pevná a tvrdá hlávka se odřezává u země. Zelí zchladíme a uchováváme při teplotě 1°C v chladné a vlhké místnosti.