
Kosatec sibiřský Concord Crush - Iris sibirica...

Sasanka Hollandia - Anemone - hlízy sasanek - 3 ks

Dýně Hokkaido Uchiki Kuri - Cucurbita maxima -...

BIO Okurka salátová Sonja - Cucumis sativus -...

Gladiol Halley - Gladiolus nanus - hlízy...

Řeřicha je listová zelenina určená k ochucení pokrmů, vhodná zejména k rychlení v zimním a předjarním období, kdy je důležitým zdrojem vitamínu C.
Obsahuje velké množství vitaminů, například A, B1, B2, C a betakaroten. Obsahuje také spoustu minerálů, jako třeba draslík, vápník, sodík nebo fosfor.
Dá se pěstovat v bytě v miskách s vlhkou vatou. Je možné ji pěstovat i ve volné půdě.
Při teplotě 20 stupňů dosáhne za týden výšky 5 cm a sklízí se jednorázovým seřezáním.
Řeřicha má výraznou kořenitou chuť a aroma.
Přidává se například i do pomazánek, salátů, ale i paštik a omáček.
Jak si vypěstovat řeřichu ze semínka?
Výsev semen řeřichy můžeme provádět po celý rok. Semena vyséváme ideálně na povrch substrátu či buničité vaty. Povrch udržujeme stále vlhký.
Stanoviště zvolíme slunečné, případně polostinné. Ideální teplota ke klíčení je kolem 20 °C. Pro urychlení klíčení doporučujeme překrýt misku fólií. Semena začnou klíčit pár dní od výsadby.
Pokud pěstujeme venku, doba klíčení se prodlouží přibližně na 10–15 dní, záleží na podmínkách a způsobu pěstování.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se