Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek i sazečky skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Modřenec Touch of Snow - Muscari armeniacum -...
Hyacintovec španělský modrý - Hyacinthoides...
Nízké tulipány - směs - Tulipa - cibule...
Pampeliška - Smetánka lékařská - Taraxacum offiicinalis - osivo pampelišky - 400 ks
Pampelišku známe snad všichni. Ale ne každý ví, že si smetánku můžeme pěstovat sami. Pampeliška se dá použít v kuchyni do salátů, s citrónem, s pepřem a solí či se také hodí se smetanou.
Mimo jiné se smetánka používá v lékařství, podporuje schopnost jater, ledvin a čistí krev. Obsahuje vitamíny, hlavně vitamín B12.
Další využití má u zvířat. Pro morčata, králíky či želvy se používá jako krmivo.
Jak si vypěstovat pampelišku neboli smetánku lékařskou ze semínka?
Rostlinu si můžeme předpěstovat od března. Od konce dubna jí můžeme vysévat přímo ven.
Semínka smetánky vyséváme v řadách vzdálených od sebe 30 cm na povrch substrátu a jen lehce zakryjeme. Pampeliška klíčí přibližně 12 dní, i déle při teplotách od 15 do 20 °C.
Pro svůj růst vyžaduje slunce, případně polostín a dobře propustnou, sušší půdu.