Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek stále skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
BIO Stévie sladká - Stevia rebaudiana - bio osivo stévie - 12 ks
BIO Stévie sladká pochází z Jižní Ameriky, kde se tradičně používá ke slazení čaje, vařených a pečených jídel.
Stévie je až 300 krát sladší než sacharóza. Navíc neobsahuje žádné kalorie, a tak je dnes s oblibou využívána jako sladidlo pro diabetiky.
Jedná se o víceletou bylinu s bílými květy, která se v našich podmínkách pěstuje jako pokojovka.
Rostlina není mrazuvzdorná.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat stévii ze semínka?
Pěstování stévie je poměrně náročné. Můžeme si ji pěstovat celoročně ve skleníku.
Výsev provádíme na povrch substrátu. Semena klíčí 4–6 týdnů nebo déle při teplotě 24–30 °C.
Stanoviště volíme světlé, slunečné, ale ne na přímém slunci. Půda by měla být lehká, mírně kyselá. Vhodný je substrát pro muškáty nebo rašelinový.
Substrát po dobu klíčení udržujeme neustále vlhký. Rostlinu necháme přezimovat v chladné místnosti s teplotou kolem 10 °C, seřízneme do výšky přibližně 8 cm a omezíme zálivku. Stévie na jaře znovu obrazí.