Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyJedinečná chuť – cibule i česnek skladem
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Salát římský Bertolt - Lactuca sativa var. longifolia - osivo salátu - 200 ks
Salát Bertolt je populární odrůda zeleného římského salátu, vhodná pro jarní i podzimní pěstování.
Může se sklízet jako celé hlávky nebo postupně odebírat jednotlivé listy podle potřeby.
Díky rezistenci vůči plísni salátové (rasy BI 1EU-19EU a 21EU-31EU) dobře odolává běžným chorobám.
Jeho svěže zelené listy jsou křupavé a lahodné, což z něj činí skvělou ingredienci do různých pokrmů.
První sklizeň listů je možná už 55 dní po vysetí.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
Semena salátu vyséváme přímo na záhon od března. Vyžaduje slunné stanoviště se středně těžkou, neutrální nebo mírně zásaditou půdou, bohatou na humus. Salát špatně snáší přímé hnojení a kyselé půdy.
Ideální teplota ke klíčení se pohybuje kolem 10–20 °C. Dobře snáší i větší teplotní pokles.
Vhodné je zakrýt sazenice netkanou textilií, která uchrání rostliny před škůdci a zkrátí období vegetace.
Potřebuje dostatečnou zálivku, která zajistí šťavnaté a křupavé listy.