Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek i sazečky skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Sadbový česnek Slavin II - paličák - Allium...
Česnek obrovský Giganteum - Allium giganteum -...
Modřenec Touch of Snow - Muscari armeniacum -...
Salát Batavia - Lactuca Sativa - osivo salátu - 800 ks
Salát Batavia je forma ledového salátu, známá hlavně ve Francii. Na rozdíl od klasického ledového salátu jsou její listy méně křupavé a jemnější.
Hlávky salátu jsou plné lahodných světle zelených listů.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním semen začněte v březnu. V dubnu rostliny přesaďte na záhon do sponu 40 x 30 cm. Semínka vyséváme do hloubky maximálně 1 cm, stačí je pouze zakrýt zeminou.
Ideální teplota ke klíčení je kolem 15–20 °C. Stanoviště volíme slunečné.
Salátu vyhovují spíše nižší teploty, při vyšších začne kvést. Pro zajištění optimální teploty a také pro ochranu před škůdci doporučujeme zakrýt sazenice netkanou textilií.
Půda by měla být středně těžká, neutrální až mírně zásaditá. Nedoporučuje se přímé hnojení.
Zálivka by měla být pravidelná, díky ní pak budou mít listy salátu křehkou a křupavou chuť. Pozor na přelití.