
Frézie plnokvětá oranžová - Freesia - hlízy...

V sadě naleznete čtveřici specifických typů brambor, kde každý z nich disponuje jedinečnými vlastnostmi.
Prvním typem je poloraná Bernina (varný typ A), která se pyšní obrovskou oblíbeností pro svou vysokou úrodnost. Tuto ranou odrůdu lze sklízet již v srpnu.
Druhým typem brambor je poloraná Laura (varný typ B), která zaujme růžovo-červenou barvou slupky a světle žlutou dužinou. Tato odrůda se rovněž sklízí v srpnu.
Polopozdní odrůda Ratte (varný typ A) je ceněna pro svou odolnost a protáhlý tvar, přičemž je připravena ke sběru v září.
Poslední poloranou odrůdou je Blaue St. Galler (varný typ B), modrofialové brambory větší velikosti, které lze sklízet na přelomu července a srpna.
Balení obsahuje: 4 kusy sadbových brambor Bernina, 4 kusy sadbových brambor Laura, 2 kusy sadbových brambor Ratte a 2 kusy sadbových brambor Blaue St. Galler.
Jak si vypěstovat brambory z hlízy?
Před výsadbou necháme hlízy předklíčit po dobu 2–3 týdnů na světlém místě s teplotou 12–16 °C.
Hlízy jsou připravené na vysazení v době, kdy jsou klíčky dlouhé 0,5–1,5 cm. Hloubka výsevu by měla být 6–10 cm.
Hlízy vysazujeme vcelku, případně nakrájené na více kousků s vlastním klíčkem.
Stanoviště preferuje slunečné nebo polostinné.
V případě hrozících mrazů hlízy zakryjeme netkanou textilií.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se