Roketa setá Dentelata - Eruca vesicaria - osivo rokety - 200ks
Roketa setá Dentalata je známá odrůda rokety s velmi zvláštním tvarem listů a slabou konturou. U nás si pořád získává větší popularitu.
Používá se hlavně čerstvá do zeleninových salátů nebo na pizzu. Hodí se výborně také k rybím pokrmům. Dá se použít i vařená obdobně jako špenát.
Roketa je relativně rychle rostoucí rostlina, listy je dobré konzumovat čerstvé, jinak začnou mít nahořklou chuť.
Jak si vypěstovat roketu ze semínka?
Pokud budeme roketu pěstovat ve skleníku, s výsevem můžeme začít již v lednu a pokračovat až do srpna. Pokud chceme semínka vysít přímo na venkovní stanoviště, s výsevem počkáme do března a sejeme semínka do řádků ve vzdálenosti 20 cm.
Vyséváme do hloubky 0,5 cm. Rostliny klíčí při teplotě 15–20 °C.
Stanoviště volíme slunečné či polostinné, při pěstování rokety za oknem pozor na přímé slunce.
Důležitá je dostatečná zálivka. Rostliny sklízíme přibližně za 6 týdnů od výsevu.