Kategorie
-
Cibuloviny a sazenicePředprodej cibulovin pro podzimní výsadbu
Najděte si mezi 60 kategoriemi ty pravé květiny pro svou zahradu
- Sadba zeleninySazečka i česnek v předprodeji
- BIO kvalita
- Okrasné rostlinyPestrý výběr letniček i trvalek
- Zelenina a ovoce
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
-
Najděte si mezi 60 kategoriemi ty pravé květiny pro svou zahradu
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Paprika roční Jablina F1 - Capsicum annuum - osivo papriky - 10 ks
Paprika Jablina F1 je zajímavá hybridní odrůda s menšími plody připomínajícími jablko.
Plodí hojně sladké, silnostěnné papriky smetanové barvy se šťavnatou dužinou.
Nejčastěji se sklízí v technické zralosti, kdy je ideální k přímé konzumaci, plnění či sterilaci.
Lze ji pěstovat na záhoně a je vhodná i k rychlení.
I když není běžná, získává si oblibu díky skvělé chuti a širokému využití.
Jak si vypěstovat papriku ze semínka?
Papriky jsou teplomilné rostliny, vhodné teplé místo pro pěstování v našich podmínkách je skleník či fóliovník.
Semena předpěstujte již v únoru. Nejprve semena namočte na 24 hodin do vlažné vody a poté je vysejte do lehkého substrátu, který by měl být vždy propařený, do hloubky max. 0,5 cm.
Pro klíčení potřebují dostatek světla a vyšší teplotu. Papriky potřebují teplotu okolo 26 °C, přičemž nesmí být nižší než 22 °C. Vhodným místem pro pěstování však nejsou radiátory a okenní parapety. Doba klíčení je asi 1–2 týdny.
Rostliny přesaďte na venkovní záhon ve druhé polovině května, kdy již nehrozí přízemní mrazíky. Stanoviště musí být chráněné před větrem a slunečné. Papriky jsou náročné na organickou hmotu a živiny, je proto vhodné do připravené zeminy přimíchat hnůj, ideálně kravský. Rostlinám dopřejte dostatečnou zálivku, ale ne přílišné přemokření. V případě potřeby půdu přihnojujte, např. Kristalonem pro rajčata a papriky, Tyčinkovým hnojivem pro papriky nebo univerzálním hnojivem.
Papriky lze skladovat přibližně 2 týdny při teplotě 12–14 °C.