
Borovicové pupeny - BIO prášek - 30 g

BIO Ředkvička Raxe - Raphanus sativus - bio...

Rostlina Pepř černý, který známe hlavně jako koření z kuchyně se dá pěstovat i jako hezká dekorativní pokojová rostlina. Původně popřovník pochází z východní Indie. Pepř se v našich podmínkách pěstuje jako pnoucí rostlina s krásnými tmavě zelenými srdčitými listy.
Jak získat černý pepř?
Pepř získáme sběrem ještě nedozrálých plodů - bobulí. Musíme je sklidit ihned, ještě než kompletně dozrají - nesmí ještě zčervenat. Poté je sušíme po dobu jednoho týdne, až zhnědnou. Tyto bobulky se dají použít v kuchyni jako koření nebo se z nich dá udělat tzv. zelený pepř. Ten uděláme tak, že usušené bobulky namočime do octa. Je to opravdová pochoutka pro všechny labužníky. Z rostliny pepř černý můžeme získat i bílý pepř. Ten získáme tak, že bobule pepře právě naopak necháme co nejvíce dozrát. Poté se vnějši obal oddělí. Poté se bobule namočí a znovu vysuší.
Jak si vypěstovat pepř ze semínka?
Semena pepře zasadíme do obyčejného pěstitelského substrátu nebo do rašelinových tablet Jiffy. Poté ho pěstujeme jako pokojovou rostlinu v bytě. Rostlina Pepřovníku preferuje slunné místo. Výsev semen můžeme provádět po celý rok. Doporučujeme semínka co nejdříve po obdržení zasadit, rychle ztrácejí klíčivost. Nejdříve se semena namočí na 24 - 48 hodin do vlažné vody. Semena zasejte do hloubky 0,5 cm - 1 cm, ideální teplota je 26 - 30 stupňů. Květináč doporučujeme umístit na spíše na polostinné stanoviště, ideálně světlé a teplé. Teplota při pěstování nesmí klesnout pod 12°C. Ideální je kolem 18°C. Obvyklá doba klíčení semen je 6 - 8 týdnů.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se