
Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyNaskladnili jsme první sazečky!
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy

Kávovník arabský - Coffea arabica - osivo kávovníku - 5 ks
Coffea Arabica neboli Kávovník arabský je oblíbená pokojová rostlina, které vyhovuje suchý vzduch z ústředního topení a nedostatek světla.
Kávovník se tedy stal velmi oblíbenou pokojovou rostlinou, která nás časem bude odměňovat květy i kávou.
Všechny části rostliny kromě semen neboli kávových zrn jsou jedovaté pro lidi i domácí zvířata.
Jak si vypěstovat kávovník ze semínka?
Semena doporučujeme vysít co nejdříve po obdržení. Vyséváme do substrátu, do hloubky 0,5–1 cm. Semínka klíčí 8–10 týdnů nebo déle při teplotě 20–25 °C.
Stanoviště volíme slunečné, světlé, ale ne na přímém slunci. Pravidelně zaléváme a hnojíme a to zejména v době růstu a tvorby plodů.
Na zimu přesouváme kávovník do místnosti s teplotou od 15 do 20 °C a omezíme zálivku. Teplota nesmí klesnout pod 12 °C, jinak nám kávovník uhyne.