
Kosatec sibiřský Concord Crush - Iris sibirica...

Sasanka Hollandia - Anemone - hlízy sasanek - 3 ks

Dýně Hokkaido Uchiki Kuri - Cucurbita maxima -...

BIO Okurka salátová Sonja - Cucumis sativus -...

Gladiol Halley - Gladiolus nanus - hlízy...

Jedle balzámová je jeden z nejodolnějších jehličnatých stromů pocházející ze suchých oblastí Severní Ameriky.
Vyniká velice dekorativním vzhledem, a proto je s oblibou využívána jako solitéra do parků a zahrad. Tvoří zelené jehlice se světlými pruhy, které voní po balzámové silici.
Z její pryskyřice se vyrábí kanadský balzám používaný k léčbě nachlazení a jako lepidlo na brýle.
Dorůstá výšky kolem 15–25 m. Větších výšek dosahuje velmi výjimečně.
V Kanadě a USA je jedle balzámová nejoblíbenějším vánočním stromem.
Jak si vypěstovat jedli ze semínka?
Semena jedle vyséváme na jaře nebo brzy na podzim do předem spařeného výsevního substrátu přímo na stanoviště. Před samotným výsevem musíme semena namočit na 24 hodin do vody a poté po dobu 30 dní stratifikovat v lednici.
Výsev provádíme do hloubky 1–2 cm. Doba klíčení je nepravidelná, pohybuje se od 1 do 2 měsíců, ale může být i delší. Záleží vždy na podmínkách pěstování.
Ideální stanoviště pro jedli je v polostínu nebo ve stínu. Půda by měla být propustná, mírně vlhká, vyživená humusem a ideálně mírně kyselá.
Pozor na přemokření, borovici vyhovuje spíše krátkodobé sucho.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se