Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek i sazečky skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Hyacintovec španělský modrý - Hyacinthoides...
Nízké tulipány - směs - Tulipa - cibule...
Fazole keříčková Filetty - Phaseolus vulgaris var. nanus - osivo fazole - 20 ks
Fazole keříčková Filetty je středně raná odrůda s rovnými lusky o délce až 12–14 cm.
Odrůda Filetty je vhodná i pro mražení. Výhodou této odrůdy je, že sklizeň je dlouhá.
Celková výška rostliny nepřesahuje 40 cm.
Fazole jsou za syrova toxické, jelikož obsahují jedovaté lektiny. Před konzumací je nutná jejich tepelná úprava.
Jak si vypěstovat fazole ze semínka?
Fazole vyséváme od poloviny května do června přímo na slunečné stanoviště s hlinitopísčitou, kyprou, humózní půdou. Vždy do jedné jamky dáme dvě až tři semena do hloubky 5 cm a do sponu 50 x 50 cm
Doba klíčení je přibližně 1–2 týdny, ale v závislosti na podmínkách se může lišit.
Rostlině poskytneme oporu pro pnutí alespoň do výšky 2–3 m. Půda by měla být prohřátá alespoň na 12 °C a teplota vzduchu kolem 20 °C. Stanoviště volíme slunečné, polostinné.
Zaléváme pravidelně, půdu občas zkypříme motyčkou a odstraníme plevel. V době nasazování na květ zaléváme vydatně 1x denně.
Hnojíme organickými hnojivy pouze do té doby, než se začnou tvořit květy.
Pnoucí odrůdy jsou vhodné pro postupnou sklizeň. Pnoucí odrůdy jsou vhodné pro postupnou sklizeň.
Inporo Ligno zajistí vašim rostlinám bohatý kořenový systém. Jeho používáním podpoříte jednak zdravotní stav rostlin, ale i bohatý výnos.
Přípravek je založen na přírodní bázi, což jistě ocení příznivci bio pěstování. Tekutina je tvořena humáty a je doplněna extraktem z hnědé mořské řasy.
Díky přípravku mohou rostliny využít vyšší množství vláhy a tím dojde k lepší absorpci výživy z půdy. Na rostliny má také antistresový účinek, a to zejména proti chladu, suchu a zasolení substrátu.
Je vhodný pro široké spektrum plodin, a to zejména na začátku vegetace.
Nůž VeggieCut Gardena je speciálně vyroben a uzpůsoben pro sklizeň čerstvé zeleniny.
Ostrá čepel z nerezové oceli zajistí přesné a čisté řezy. Protiskluzová ergonomická rukojeť umožňuje snadnou manipulaci.
Nůž je vyroben ze zdravotně nezávadných materiálů povolených pro styk s potravinami. Navíc ho v případě potřeby lze umýt v myčce.
Součástí balení je i praktické pouzdro na opasek s brouskem.
Rukavice pro zahradní práce a péči o rostliny jsou univerzálním pomocníkem pro každého, především při práci se sazenicemi a rostlinami.
Silikonový povlak na dlaňové části zajišťuje bezpečný a pohodlný úchop rostlinek. Síťovaný materiál na hřbetu ruky a manžetách je pružný a drží tvar.
Díky funkci MobileTouch je možné ovládat dotykové displeje např. na mobilech či tabletech.
Výrobek vlastní certifikaci Oeko-Tex Standart 100, která zaručuje, že použité textilie neobsahují škodlivé látky.
Probiotika Weiki pro zeleninu jsou přírodním přípravkem, který zajistí bohatší a sladší úrodu.
Hnojivo podporuje růst a kvetení, urychluje dozrávání plodů, zlepšuje celkovou vitalitu zeleniny a potlačuje patogeny.
V neposlední řadě zlepšuje využití živin z přípravku, posiluje kořenový systém rostliny, pomáhá zelenině lepé snášet stres a urychluje její regeneraci.
Probiotika je možné použít pro ekologické i konvenční pěstování, bez GMO.
Hodí se pro rajčata, papriky, okurky, cukety, dýně, lilky, saláty, kedlubny, ředkve, mrkve, celery, petrželky, řeřichy, cibule, červené řepy, květáky, brokolice, zelí i kapusty.
Symbivit univerzal je pomocný přípravek pro pěstování rostlin, který je rostlinného původu, jelikož využívá symbiotických, pozitivních, biostimulačních a biohnojivých účinků, které přináší spojení půdní houby Trichoderma harzianum a mykorhizy.
Při použití se mikroskopická vlákna půdních hub napojí na kořenový systém dané rostliny – vznikne tak symbióza mezi prospěšnými půdními houbami a kořeny rostlin. Takto vytvořená mykorhiza umožňuje lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Touto přírodní cestou lze dosáhnout výnosnější úrody, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.
Obecně mykorhizní houby prodlužují vegetační dobu, rozvíjí kořenový systém rostliny a zvyšují odolnost rostlin po celý jejich život.
Symbivit Univerzal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, pokojové rostliny, popínavé rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé stromy a keře.
Naopak není vhodný pro použití při pěstování orchidejí, azalky, vřesu, jehličnanů, rhododendronů, brukvovitých a merlíkovitých rostlin.
Přípravek lze použít do volné půdy, skleníku i fóliovníku.
Zapichovací jmenovka pro označení vašich rostlin či sazenic. Hodí se jak do květináčů, tak i přímo na záhon ven.
Balení obsahuje 5 ks jmenovek o výšce 15 cm. Jsou zhotovené z přírodního dřeva.
Kvalitní tekuté hnojivo značky BoPon je moderní, vícesložkové hnojivo s originální kompozicí složek.
Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, který má velmi kladný vliv hlavně na úrodu a dozrávání zeleniny.
Takto vhodně přizpůsobený obsah dusíku napomáhá k optimálnímu vzrůstu a rozvoji, avšak nevede k nadměrné koncentraci škodlivých dusičnanů.
Hnojivo Forestina je vhodné především při pěstování listové, košťálové a kořenové zeleniny. Jedná se o vydatné organominerální hnojivo s kvalitní drcenou rohovinou.
Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se působením půdních mikroorganismů postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.
Hnojivo je vhodné pro rostliny pěstované ve volné půdě i v truhlících. Používá zejména ke hnojení kořenové, košťálové i listové zeleniny, včetně cibule a celeru.
Fazole keříčková Filetty je středně raná odrůda s rovnými lusky o délce až 12–14 cm.
Odrůda Filetty je vhodná i pro mražení. Výhodou této odrůdy je, že sklizeň je dlouhá.
Celková výška rostliny nepřesahuje 40 cm.
Fazole jsou za syrova toxické, jelikož obsahují jedovaté lektiny. Před konzumací je nutná jejich tepelná úprava.