Cuketa Costata Romanesco - Cucurbita pepo - osivo cukety - 8 ks
Cuketa Costata Romanesco je oblíbená keříčková odrůda, pocházející ze slunné Itálie.
Tvoří asi 40 cm dlouhé plody, které se ovšem sklízejí při délce 20 cm. V té době jsou cukety nejchutnější. Barva je zelená se žlutými nebo světle zelenými pruhy.
Je vhodná k přípravě teplé i studené kuchyně.
Doba zrání je asi 50 dní.
Jak si vypěstovat cuketu ze semínka?
S předpěstováním cukety je možné začít od března do dubna ve skleníku nebo na okenním parapetu. Hloubka výsevu by měla být 1,5 cm.
Doba klíčení je obvykle 1–2 týdny. Teplota ke klíčení by měla být 18–22 °C. Přímé výsevy jsou možné od konce dubna do konce května. Rostliny vysazujte do sponu 100 x 50 cm.
Cuketám se bude dařit na slunečném stanovišti s dobře propustným a výživným substrátem. Důležité je dopřát rostlinám pravidelnou zálivku a přihnojení.