Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyNaskladnili jsme první sazečky!
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Chilli Thai Hot Culinary - Capsicum annuum - osivo chilli - 6 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/ovoce-a-zelenina/osiva-zeleniny/plodove-zeleniny/papriky/chili-paprika/stredne-palive
Chilli Thai Hot Culinary je kompaktní odrůda vhodná k pěstování v květináči. Odrůda je hojně využívaná hlavně v kuchyni, je ideální pro pěstování doma na okenním parapetu.
Plody mají silnější aroma, střední pálivosti. Plody jsou dlouhé cca 7 cm a do šířky 2 cm.
Rostlina dosahuje výšky 50–70 cm, dle vegetačních podmínek.
Pálivost: 25 000–40 000 SHU jednotek.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.