Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek i sazečky skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Sadbový česnek Slavin II - paličák - Allium...
Česnek obrovský Giganteum - Allium giganteum -...
Modřenec Touch of Snow - Muscari armeniacum -...
Chilli Aji Amarillo - Capsicum annuum - osivo chilli - 7 ks
Chilli Aji Amarillo je teplomilná odrůda středně pálivého chilli, původem z Jižní Ameriky.
Plodí silnostěnné lusky, které dozrávají od tmavě zelené do sytě oranžové barvy. Mají široké kulinářské využití především v peruánské kuchyni.
Výška rostliny je 40–80 cm.
Pálivost: 40 000 SHU jednotek
Vegetační doba této chilli papričky je kolem 90 dní.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.