Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyNaskladnili jsme první sazečky!
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy

Paprika Amy - Capsicum annuum - osivo papriky -...
BIO Tuřín Wilhelmsburger - Brassica napus var. napobrassica - bio osivo tuřínu - 100 ks
BIO Tuřín Wilhelmsburger je křížencem hlávkového zelí a vodnice. Patří mezi vodnatou kořenovou zeleninu.
Tuřín je velice bohatý na vitamíny a minerály a je velmi vyhledávanou součástí redukčních jídelníčků.
Odrůda tuřínu Wilhelmsburger je velmi dobře tvarovaná a velmi výnosná. Plody mají specifické žluté zbarvení se zelenými listy a pevnou dužinou.
Rostlina snese i průměrný mráz a úrody se dočkáme od poloviny září do konce října.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat tuřín ze semínka?
Semena rostliny tuřín se vysévají v průběhu března a dubna přímo na stanoviště. Semena klíčí již velmi brzy, při teplotách kolem 2–3 °C.
Sejeme do sponu 30 x 40 cm. Půda by měla být hlinitopísčitá, dostatečně humózní, s pH kolem 6,5. Nedoporučujeme sázet do čerstvě vyhnojené půdy, ale v první polovině vegetace můžeme přihnojit organickými hnojivy.
Nutná je pravidelná zálivka, přílišné sucho tuřínu nevyhovuje a stejně tak ani přemokření, které spouští hnilobné procesy.