
Kurkuma růžová - Curcuma alismatifolia - hlízy...

Frézie plnokvětá fialová - Freesia - hlízy...

Sasanka vábná White Splendour - Anemone blanda...

Sadbový česnek Garpek - paličák - Allium...

BIO Salát hlávkový máslový Sylvesta je velice chutný a vyznačující se pevnými hlávkami.
Vyžaduje dobrou, dostatečně vzdušnou půdu.
Pěstební teplota nesmí u hlávkového salátu překročit 20 °C.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním jarních odrůd se začíná již v lednu a únoru, sazenice se třemi až čtyřmi pravými listy se přesazují na záhon v březnu až dubnu do sponu 25 x 30 cm.
Salát hlávkový vyžaduje slunné stanoviště. Ideální je pro něj teplota 10–20 °C (dle odrůdy). Dobře snáší i větší teplotní pokles. Vhodné je zakrýt sazenice netkanou textilií, která uchrání rostliny před škůdci a zkrátí období vegetace.
Půda by měla být středně těžká, bohatá na humus a neutrální nebo mírně zásaditá. Salát špatně snáší přímé hnojení a kyselé půdy.
Ke zdárnému růstu potřebuje dostatečnou zálivku, která zajistí šťavnaté a křupavé listy.
Listový salát sklízíme již 7 týdnů od zasetí.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se