
Cibule sazečka Birnformige - Allium cepa -...

Frézie plnokvětá oranžová - Freesia - hlízy...

Nerine Bowdenova - Nerine bowdenii - hlízy...

Kurkuma růžová - Curcuma alismatifolia - hlízy...

BIO Okurka Kaikura F1 je raná hybridní odrůda, která přináší vysoký výnos chutných, křupavých okurek.
Plody mají zelenou barvu, dlouhé jsou asi 5–8 cm a váží zhruba 30–35 g. Z úžlabí listů vyrůstá 3–5 plodů.
Okurky se sklízejí pravidelně v mladém stádiu jako miniokurky, ideální k přímé konzumaci (třeba ke svačině).
Odrůda je vhodná pro celosezónní pěstování, zejména na venkovních záhonech nebo v nevyhřívaných sklenících.
Má otevřený růst a krátká internodia, což umožňuje hustší výsadbu. Sklizeň trvá 6–8 týdnů, což dává prostor pro dvě výsadby za sezónu.
Okurka Kaikura F1 je odolná vůči chorobám, jako je padlí okurkové, a dobře roste i v méně příznivých podmínkách.
Jak si vypěstovat okurku ze semínka?
S předpěstováním okurek začneme v dubnu. Semena vyséváme do kelímků s výživným substrátem nebo jiffů do hloubky 0,5 cm. Doba klíčení trvá 1–2 týdny, ale může být i delší.
Rostliny vyžadují dostatek světla a teploty kolem 22 °C. Rostliny vysazujeme na stanoviště ve druhé polovině května, ve chvíli, kdy již nehrozí ranní mrazíky. Okurky můžeme jako ochranu před chladem překrýt netkanou textilií.
Tuto hybridní odrůdu lze vysévat od dubna do května. Je vhodná pro pěstování v nevytápěných sklenících nebo venku na záhonech. Doporučuje se použít výživný substrát a mírnou zálivku, protože přemokření může semenům škodit.
Stanoviště volíme slunečné, polostinné s lehkou humózní půdou.
Doporučená hustota výsadby je 4 rostliny na m² s rozestupy 75×40 cm. Pro maximální sklizeň je ideální provést dvě výsadby za sezónu.
Nepřihnojujeme draselnými hnojivy s obsahem chlóru.
Okurky je vhodné sklízet denně nebo obden a krátkodobě je lze skladovat až 12 dní při teplotě kolem 15 °C.
Jako prevenci proti okurkové plísni doporučujeme okurky vyvazovat do sítí.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se