
Kosatec sibiřský Concord Crush - Iris sibirica...

Sasanka Hollandia - Anemone - hlízy sasanek - 3 ks

Dýně Hokkaido Uchiki Kuri - Cucurbita maxima -...

BIO Okurka salátová Sonja - Cucumis sativus -...

Gladiol Halley - Gladiolus nanus - hlízy...

BIO Kmín kořenný se díky svému specifickému aroma hojně využívá jako koření v kuchyni.
Tato dvouletá rostlina kvete okolíky drobných bílých květů během května a června a dorůstá do výšky až 100 cm.
Je oblíbený také pro své léčivé účinky. Pomáhá při problémech s trávením, má pozitivní vliv na činnost jater a žlučníku nebo napomáhá při astmatu.
Kmín kořenný se hodí při pečení slaného pečiva, k dochucování polévek, pomazánek, zelí a jiných pokrmů.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat kmín ze semínka?
Přímý výsev provádíme od března do dubna do sponu 30 x 30 cm. Doba klíčení je obvykle 2–3 týdny. Teplota ke klíčení by měla být mezi 10 a 20 °C.
Stanoviště pro kmín zvolíme slunečné, teplé, s jílovitohlinitou, výživnou a propustnou půdou, bohatou na vápník. Nezapomeneme na pravidelnou zálivku, odplevelování a hnojení.
Protože je kmín dvouletá rostlina, budete jej sklízet až druhý rok po zasetí. Rostlinu sklízejte v červnu a červenci, sušte ji zavěšenou nažkami dolů. Po usušení zrnka vydrolte a skladujte v suchu a temnu.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se