
Cibule sazečka Birnformige - Allium cepa -...

Frézie plnokvětá oranžová - Freesia - hlízy...

Nerine Bowdenova - Nerine bowdenii - hlízy...

Kurkuma růžová - Curcuma alismatifolia - hlízy...

Artyčok je atraktivní rostlina, která je podobná zelenému artyčoku, ale má o trochu chutnější chuť.
Je škoda, že v ČR se jedná spíše o neznámou zeleninu, jelikož jeho chuť je přímo fantastická. Může se konzumovat vařený či dušený.
Artyčok obsahuje cynarin, který má léčivé regenerační účinky. Cynarin chutná sladce a navíc, cokoliv sníte po artyčoku, vám bude připadat jako sladké.
Jak si vypěstovat artyčok ze semínka?
Výsev provádíme v březnu do hloubky 0,5 cm. Doba klíčení je přibližně 10–14 dní, ale může být i delší.
Ven, na slunečné stanoviště přesazujeme rostlinu ve druhé polovině května. Ideální spon 100 x 100 cm.
Stanoviště volíme dostatečně světlé a teplé s pravidelnou a vydatnou zálivkou a hnojením.
Artyčoku vyhovuje lehká, výživná a propustná půda.
Rostlina není mrazuvzdorná, je nutné ji chránit před mrazy.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se