Katalog

Povolené filtry:

    Naše produkty

    Nejprodávanější

    Listové zeleniny 

    Listová zelenina- patří sem zelenina, u které konzumujeme části listů či stopky. Listová zelenina se hodí do salátuů, je konzumována syrová. Listová zelenina má pozitivní účinky na naše tělo. Pravidelná konzumace listové zeleniny může snížit riziko rakoviny. Patří sem špenát, zelí, kapusta, hlávkový salát a další.

    • Artyčok
      Artyčok
      Artyčoky jsou teplomilné rostliny. Obsahují zdraví prospěšné látky. Kromě dobré pochutiny se jedná i o léčivou rostlinu. Italská kuchyně by se bez nich neobešla, co ta Vaše, zkusíte si artyčoky také pěstovat doma?
    • Čekanka
      Čekanka
      Čekanka je kulturní zelenina, která osvěží Vás jídelníček takřka po celý rok. Nabízíme velký výběr čekanek, jak odrůdy k rychlení, tak i méně známé červené.
    • Celer
      Celer
      Celer má svůj původ ve Středomoří, k nám dorazil během 17. století. Dá se pěstovat celer listový, celer řapíkatý či na celer bulvový, který je co se týče péče nejnáročnější.
    • Hořčice a Komatsuna
      Hořčice a Komatsuna
      Jednoleté druhy asijské listové zeleniny, snadno se pěstují v naších podmínkách. Jsou známé pro svou pikantní hořčicovou chuť. Dají se pěstovat po celý rok, v zimě ve skleníku.
    • Kadeřávek
      Kadeřávek

      Kadeřávek je velmi otužilá plodina.Tento druh kapusty je příbuzný s tuřínem nebo ředkví vodnicí. Obsahuje isothiocyanáty - látky, které působí proti enzymům vedoucím ke vzniku nádorových buněk.

    • Kozlíček
      Kozlíček
      Kozlíček polníček je listová jednoletá zelenina. Hlavně v západních zemích je velice oblíben, pro svou neobvyklou chuť v salátech.
    • Mangold
      Mangold
      Mangold - v této sekci naleznete širokou nabídku semen mangoldu. Mangold je dnes oblíbenou pochutinou, zpracovávají se listy i řapíky. Příprava pokrmů probíhá podobně jako u špenátu. Pěstování není náročné.
    • Merlík
      Merlík
    • Mizuna
      Mizuna
      Mizuna je asijský druh listové zeleniny, u nás zatím spíše neznámý. Je typická pro své dlouho stonky a listy. Hodí se do salátů, omáček, dá se konzumovat čerstvá a dá se i podusit. Pěstování není náročné.
    • Ostatní listová zelenina
      Ostatní listová zelenina

      Listová zelenina je nenahraditelným zdrojem proteinů.Je  blahodárná a přináší našemu tělu vitalitu a osvěžení.Obsahuje celou řadu vitamínů a minerálních látek.

    • Petržel
      Petržel
      Petržel s lat. názvem Petroselinum se řadí mezi nepostradatelné bylinky i listové zeleniny. Obsahuje éterický a tučný olej. Konzumují se její listy, které příjemně chutnají.
    • Rukola a Roketa
      Rukola a Roketa
      Rukola je dneska velice módní druh zeleniny. Setkáme se s ní v salátech, na bagetách či v pomazánkách. Je plná vitamínlů a jednoduchá na pěstování.
    • Řeřicha
      Řeřicha
      Řeřichu si doma zkoušel vypěstovat na vatičce snad každý. Je vhodná k pěstování i menších dětí, vzbudíte v nich tak touhu se o něco starat. Řeřicha je jemná listová zelenina, vhodná do salátů či jen tak na chleba.
    • Salát
      Salát
      Asi každý z nás zná, salát zelený. Ale existuje daleko více druhů salátu, např. salát kadeřavý, salát hnědy apod. Chutě salátů jsou pestré, navíc saláty jsou velmi zdravé. Pěstování je nenáročné, tudíž nákupu nic nebrání.
    • Špenát
      Špenát
      Zkoušeli jste čerstvý špenát? Tak pak jistě víte, že se dá jen těžko srovnávat s koupeným mraženým protlakem. Pěstování špenátu je nenáročné.
    • Šrucha - Portulák
      Šrucha - Portulák
      Portulák neboli šrucha, někde zvaný také jako Kuří noha je druh listové zeleniny se hodí do salátu s pepřem a s olejem. Je to teplomilná rostlina, výsev doporučujeme až po květnu. Další výhodou je, že i krásně kvete.
    na stránku
    Zobrazeno 1 - 23 z 111 produktů
    Zobrazeno 1 - 23 z 111 produktů

    Menu