
Kosatec sibiřský Concord Crush - Iris sibirica...

Sasanka Hollandia - Anemone - hlízy sasanek - 3 ks

Dýně Hokkaido Uchiki Kuri - Cucurbita maxima -...

BIO Okurka salátová Sonja - Cucumis sativus -...

Gladiol Halley - Gladiolus nanus - hlízy...

Ucho Jidášovo je jedinečná houba s ouškovitým tvarem, želatinovou konzistencí a jemnou chutí.
Houba obvykle dorůstá průměru 3–10 cm a má typický boltcovitý tvar připomínající lidské ucho. Klobouk je hnědavý až tmavě červenohnědý, spodní strana je hladká a světlejší.
Jeho jemná, lehce křupavá textura a schopnost nasát chutě jiných ingrediencí, z něj dělají skvělý doplněk do mnoha pokrmů.
Ucho Jidášovo je bohaté na vlákninu, antioxidanty a polysacharidy. Podporuje zdraví srdce, trávení a přirozenou detoxikaci těla.
Díky nízkému obsahu kalorií a tuku je vhodná i pro zdravý životní styl.
Jak používat sadbu?
Pěstování je možné od jara do podzimu, případně celoročně v místech, kde je stálá teplota po celý rok.
Pro pěstování se používá kompaktní dřevo nebo sterilní substrát jako piliny, hobliny či krátce řezaná sláma.
Naočkovaný substrát je nutné umístit na stinné a vlhké místo s teplotou 20–25 °C.
Až houba po několika týdnech proroste celým substrátem, přesuňte ji na místo s nepřímým světlem, vysokou vlhkostí a teplotou pod 18 °C.
Sklizeň se provádí jemným oddělením od dřeva či substrátu ve chvíli, kdy klobouky dosahují velikosti 3–10 cm a jejich konzistence by měla být stále pružná.
Další informace a bezpečnostní pokyny naleznete uvedené na výrobku.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se