Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyJedinečná chuť – cibule i česnek skladem
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Slanobýl Osaka - Salsola komarovii - osivo slanobýlu - 50 ks
Slanobýl Osaka je japonská bylinka, která se využívá k přípravě pokrmů. Konzumují se její sukulentní listy, které mají slanou chuť, a právě od toho je odvozeno její jméno.
Slanobýl dosahuje max. výšky 30 cm.
V tradiční medicíně se využívá k léčbě onemocnění jater, ledvin a k regulaci metabolismu tuků.
Jak si vypěstovat slanobýl ze semínka?
Semena slanobýlu se vysévají přímo ven od května do srpna. Rostlinu si můžeme také předpěstovat od února doma. Vysévá se do hloubky 0,5 cm.
Ideální teplota ke klíčení je 16–25 stupňů. Klíčení obvykle trvá 12–20 dní.
Rostlině vyhovuje plné slunce a vlhká půda. Jedná se o odolnou rostlinu, která je velice tolerantní vůči nepříznivým pěstebním podmínkám.
Jediné, co potřebuje, je vyšší obsah soli v půdě. Přihnojování se nedoporučuje.