Pór zimní Carentan - Allium porrum - osivo póru - 200 ks
Pór Carentan je pozdní zimní odrůda pórku se středně dlouhými stvoly. Tato odrůda je velmi mrazuvzdorná.
Pór se používá hlavně ve francouzské kuchyni, ani u nás by ale neměl chybět.
Používá se jako zelenina, do polévek či do salátu. Pór obsahuje plno vitamínů a minerálních látek.
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe. Dobra klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C. Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.