Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek i sazečky skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Modřenec Touch of Snow - Muscari armeniacum -...
Hyacintovec španělský modrý - Hyacinthoides...
Nízké tulipány - směs - Tulipa - cibule...
BIO Červená ředkvička - Kiepenkerl - bio osivo na klíčky - 30 g
Klíčky se řadí mezi významné zdroje vitamínů, minerálů, stopových prvků a esenciálních mastných kyselin. Jejich pravidelná konzumace navíc podporuje proces detoxikace a přispívá k účinné redukci tělesné hmotnosti.
Balení obsahuje 30 gramů bio semen červené ředkvičky.
Klíčky ředkviček jsou charakteristické svou kořeněnou chutí a jsou vhodné k přímé konzumaci nebo osvěžení rozličných jídel.
Klíčky doporučujeme konzumovat v syrovém stavu, například jako doplněk do salátů, dekoraci pečiva, ingredienci do polévek a pomazánek, nebo pro výrobu domácích zeleninových šťáv.
Semena v bio kvalitě jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU (CZ-BIO-002).
Jak si vypěstovat klíčky?
Semena nechte 3–5 dní klíčit nejlépe v klíčící misce. Dvakrát až třikrát denně je třeba semena proplachovat. Ideální teplota klíčení je kolem 18–21 °C.
Před samotnou konzumací doporučujeme naklíčená semena propláchnout vodou.
Nespotřebované klíčky je možné uchovávat 1–2 týdny v chladu.