Kategorie
- Zelenina a ovoceZahajte sezónu s kvalitním osivem
- Papriky a chilliSladká nebo pálivá? Stačí si vybrat
- Jarní cibulovinyVypěstujte si květiny z čerstvých cibulovin
- Sadba zeleninyNaskladnili jsme první sazečky!
- Klíčky a microgreen
- Okrasné rostliny
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keřeČas na přípravu semínek
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy

Paprika Amy - Capsicum annuum - osivo papriky -...
Acerola - Barbadorská třešeň - Malpighia glabra - osivo třešně - 4 ks
Acerola, též známá pod názvem Barbadorská třešeň je stálezelený keř, dorůstající ve volné přírodě až 3 metry.
Jeho listy jsou kožovité, tmavě zelené a vytváří 2 cm velké růžové a bílé květy.
Plodí červené plody s kyselou chutí. Toto šťavnaté ovoce má chuť podobnou třešním. Plody obsahují vitamín C.
Jak si vypěstovat Acerolu ze semínka?
Výsev je možné provádět po celý rok. Nejdříve semínka namočíme do vody na 24–48 hodin. Poté semínka vložíme do substrátu do hloubky 1 cm. Ideální teplota ke klíčení je 22–26 stupňů. Klíčení obvykle trvá 4–6 týdnů, doba však může být i delší. Rostlině je nutné zajistit dostatek světla vysoké teploty (kolem 30°C) a to především v zimě, kdy rostlina kvete a může plodit. Půda by měla být propustná, výživná a písčitá.