Patison je druh plodové zeleniny. Byl pěstován již před mnoha lety v starém Egyptě i Římě. Plody mohou být buď bílé nebo žluté. Dají se konzumovat a navíc jsou velmi pěkné i na pohled.
Patizon s názvem Green Saucer F1 je tmavě zelená odrůda vytvářející plody o velikosti 15 -20 cm. Plody jsou pravidelné a hodí se k dekoraci. Mladé plody se můžou připravovat stejně jako cukety. Patizony patří do tykvovité zeleniny. Je to druh dýně. Doba zralosti je 50 - 80 dní.
Patizon Golden Marbre je nádherná zlatožlutá odrůda s pravidelně formovanými plody. Plody jsou velké 12 - 15 cm. Doporučujeme konzumovat jako maličké letní tykvičky již během léta, jinak je odrůda vhodná k dekoraci. Patizony patří do tykvovité zeleniny. Je to druh dýně. Doba zralosti je cca. 80 dní.
Patizon Patison Vert Jaune je neobvyklá odrůda tykve s krémově žlutými plody a zároveň s pruhy tmavě zelené barvy. Plody jsou nejen dekorativní, ale dají se použít stejně v kuchyni, jako klasické patisony. Dužina je bělavá.
Patizon Custard White je bílá odrůda patizonu s plody o velikosti 15 - 20 cm. Plody připomínají svým tvarem ufo. Doporučujeme konzumovat jako maličké letní tykvičky již během léta, jinak je odrůda vhodná k dekoraci. Patizony patří do tykvovité zeleniny. Je to druh dýně. Doba zralosti je cca. 80 dní.