×
Hledat v našem blogu

Pěstujte žampióny ve vaší koupelně

Víte, že houby ztrácejí skladováním 40% svého aroma? Neskladujte je tedy, ale pěstujte a sklízejte. I když pěstování není vhodný pojem. Stačí zakoupit sadu na pěstování žampionů, jednoduše ji ""aktivovat"" a po 14 dne se těšit z první sklizně. Není potřeba žádných znalostí, pěstování je vhodné i pro začátečníky a děti.

Nemusíte mít sklep, ani jiné speciální stanoviště. Žampionům se nejvíce daří v našich koupelnách. Je nutné dbát jen na pravidelnou zálivku, aby měly houby pořád dost vlhkosti. Vše ostatní již „zařídí“ žampiony samy. Jednoduše tak proměníte papírovou krabici v houbový ráj.
Jedná se o BIO produkt z domácí farmy v Německu, který dováží a u nás prodává eshop www.osiva-semena.cz. Vybírat lze ze dvou druhů. Z bílých a hnědých žampionů. Hnědé jsou chuťově výraznější a jejich aroma připomíná pravé hřiby.
Žampióny jsou obecně velice oblíbené houby, téměř bez kalorií, vhodné i pro diabetiky či pro udržení stále štíhlé linie.
Výhodou zmiňované sady je možnost objednání a dodání běžnými dopravci, box má rozměry 24 x 30 x 20 cm a váží něco kolem 5 kg. Sada již obsahuje vše, co pro zdárné pěstování žampiónů je potřeba, stačí se držet návodu na pěstování.
Pro připomenutí uvádíme, že v kuchyni se žampiony užívají do zeleninových jídel, k masu, do polévky, omáček, krémů, omelet, pomazánek, salátů, palačinek, těstovin, bramborových pokrmů, k rybám nebo jako samostatný pokrmů.
Pěstování zdar!
Tag: Zelenina
Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se