×
Hledat v našem blogu

Pěstujeme s dětmi

Venku je již nádherně, a tak trávíme na zahrádce veškerý volný čas. Baví vaše děti a vnoučata pěstovat a zahradničit? Nebo raději lumpačí někde opodál?
Pěstování s dětmi je nejen velmi poučné, děti se naučí trpělivosti a péči o živé rostlinky, ale hlavně vlastnoručně vypěstovaná zelenina a ovoce mnohem lépe chutná, a tak dětem zajistí i přísun potřebných vitamínů.

                                                                           

Pokud máte štěstí a je vaše dítko nadšený pěstitel, přinášíme několik typů na semínka, která vyklíčí doslova před očima. 

Hrách

O luskovinách je všeobecně známo, že rostou velmi rychle. Vyberte dětem k pěstování nejlépe některou z cukrových odrůd hrášku, které jim zaručeně budou chutnat. Doporučujeme například cukrový hrách Sweet Horizon, který na našem eshopu seženete také v BIO kvalitě. Nezapomeňte nechat semínka pár hodin před výsadbou nabobtnat ve vodě, pak bude úspěch jistě zaručen!

Ředkvičky

Zasaďte je co nejdříve, jelikož vyšší teploty jim moc nesvědčí. Pokud budete ředkvičky dostatečně zalívat, nebudou tak moc ostré a přesto si zachovají veškeré vitamíny. Děti tak můžete zaúkolovat, aby dohlédli na pravidelnou zálivku a malí zahradníčci budou moci každý den pozorovat, jak jim zeleninka krásně roste. Na osiva-semena.cz naleznete výběr z několika druhů ředkviček. U nás doma dětem nejvíce chutná odrůda Viola, asi právě pro své zajímavé fialové plody. Vysít ale můžete hned několik odrůd a vyzkoušet, která bude favoritem u vašich ratolestí.

A další.....

Mezi rostlinky s krátkou vegetační dobou patří třeba saláty, které není problém pěstovat také na balkoně nebo parapetu. 
Děti jistě potěší i některé z květin, jako je slunečnice. Jejími velkými semínky se navíc dobře manipuluje, tak je děti zvládnout zasít většinou sami. A jaké jsou oblíbené rostlinky vašich potomků?

Pokud by vám zrovna pro pěstování nepřálo počasí, nebo byste si rádi zkrátili čas nějakou hrou, připravili jsme pro děti jednoduché pexeso, které si mohou vytisknout a také podle své fantazie vybarvit. 

 

(Pozn. redakce: Pexeso ve standartní velikosti jednoduše zobrazíte pomocí pravého tlačítka myši.)

Podobné články

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se