1003807
Nové
Tato odrůda je velice robustní s dlouhými kořeny a s vysokou úrodou.
Plody pórku jsou lesklé bílé barvy a jsou velice oblíbené hlavně kvůli jejich výborné chuti.
Pór Hannibal můžeme konzumovat v salátech, nebo vařený se sýrem či se zeleninou.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat pór ze semínka?
S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe.
Doba klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.
Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.
Pór se používá hlavně ve francouzské kuchyni, ani u nás by neměl chybět. Používá se jako zelenina, do polévek či do salátu. Pór obsahuje plno vitamínů a minerálních látek.