Naše produkty

Nejprodávanější

BIO Pór Hannibal - Allium porum - bio semena póru - 0,1 g

1003807

Nové

Tato odrůda je velice robustní s dlouhými kořeny a s vysokou úrodou.

Tato rostlina je podzimní až zimní. Plody pórku jsou lesklé bílé barvy a jsou velice oblíbené hlavně kvůli jejich výborné chuti.

Pór Hannibal můžeme konzumovat v salátech, nebo vařený se sýrem či se zeleninou.

Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.

Více informací

40 Kčs DPH

Skladem

- +

 
Návod

Jak si vypěstovat pór ze semínka?

S předpěstováním můžeme začít již v zimních měsících a pokračujeme až do dubna. Přímé výsevy pak probíhají od dubna do května. Semena zasadíme přibližně do hloubky 0,5 cm v řadách alespoň 30–40 cm vzdálených od sebe.

Doba klíčení je nejčastěji 2–3 týdny, ale může být i delší. Ideální teplota ke klíčení je 15–20 °C.

Substrát by měl být neustále vlhký. Sazenice přesouváme na venkovní slunečné stanoviště v průběhu dubna. Půdu volíme hlubokou, lehkou a dostatečně zásobenou živinami s neutrálním pH. Potřebuje dostatečnou zálivku.

Pór se používá hlavně ve francouzské kuchyni, ani u nás by neměl chybět. Používá se jako zelenina, do polévek či do salátu. Pór obsahuje plno vitamínů a minerálních látek.

 
Detailní informace
Výsev:Duben, Květen
Výška:40 - 60 cm
Stanoviště:Slunečné
Možnosti pěstováníVenku

Související produkty

5 dalších produktů ve stejné kategorii:

Posledně prohlédnuté

Menu