
BIO Borovicové pupeny - bio prášek - 30 g

BIO Ředkvička Raxe - Raphanus sativus - bio...

Pastiňák Kamo je kořenová zelenina, vhodná hlavně pro přímý konzum, sušení či mražení. Výhodou je, že má vysoký obsah bílkovin.
Sklizeň probíhá na podzim, kořeny dobře přezimují v půdě, což umožňuje brzkou jarní sklizeň.
Vegetační doba je 150–170 dní.
Jak si vypěstovat pastiňák ze semínka?
Semínka pastiňáku vyséváme přímo ven do hloubky 1–2 cm v průběhu března, jelikož rostlina má dlouhou vegetační dobu.
Klíčení trvá přibližně 3–4 týdny, ale může být i delší. Doporučený spon je 30 x 10 cm.
Stanoviště by mělo být slunečné, polostinné s lehkou, písčitou, dobře prohnojenou půdou a dostatečnou zálivkou.
Pastiňák sklízíme na podzim po zaschnutí natě. Kořeny se skladují v písku v chladné místnosti při teplotě 0–1 °C.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se