
Cibule sazečka Birnformige - Allium cepa -...

Frézie plnokvětá oranžová - Freesia - hlízy...

Nerine Bowdenova - Nerine bowdenii - hlízy...

Kurkuma růžová - Curcuma alismatifolia - hlízy...

Rostlina pochází z Jižní Ameriky, kde se tradičně používá ke slazení čaje, vařených a pečených jídel.
Stévie je až 300x sladší než sacharóza. Hodí se jako sladidlo pro diabetiky.
Jedná se o víceletou bylinu s bílými květy, která se používá jako umělé sladidlo bez kalorií.
Jak si vypěstovat stévii ze semínka?
Pěstování stévie je poměrně náročné. Můžeme si ji pěstovat celoročně ve skleníku.
Výsev provádíme na povrch substrátu. Semena klíčí 4–6 týdnů nebo déle při teplotě 24–30 °C.
Stanoviště volíme světlé, slunečné, ale ne na přímém slunci. Půda by měla být lehká, mírně kyselá. Vhodný je substrát pro muškáty nebo rašelinový.
Substrát po dobu klíčení udržujeme neustále vlhký. Rostlinu necháme přezimovat v chladné místnosti s teplotou kolem 10 °C, seřízneme do výšky přibližně 8 cm a omezíme zálivku. Stévie na jaře znovu obrazí.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se