Jednoleté druhy asijské listové zeleniny, snadno se pěstují v naších podmínkách. Jsou známé pro svou pikantní hořčicovou chuť. Dají se pěstovat po celý rok, v zimě ve skleníku.
Hořčice habešská je rostlina z čeledi brukvovitých. Pěstuje se hlavně v Etiopii, Súdánu. Jedná se o méně známou zeleninu. Mladé lístky slouží jako příloha do salátu. Semena se používají k přípravě hořčice. I přes svůj etiopský původ se dá rostlina u nás pěstovat venku. Rostlina má také dekorativní načervenalé lístky.
Tato japonská hořčice je známá pro svoji podobnou chuť, která je velice podobná známé hořčice Wasabi. Pokud se lístky konzumují ještě mladé, tj. světle zelené, tak nám přinese delikátní, lehce pálivou chuť. Velké listy jsou kadeřavé a jsou ideální v kuchyni. Je to velice tolerantní rostlina s vegetační dobou 40–45 dní.
Asijský druh zeleniny hořčice červená Red Frills, také někdy nazývaná jako listová hořčice, je velice oblíbená hlavně díky své výtečné chuti. Listy má masité, vzdáleně připomínají mangold. Abychom si zajistili sklizeň od jara do podzimu, doporučujeme semínka vysévat po celou dobu vegetace. Listy jsou fialové až červené barvy.
Hořčice salátová Misome je skvělá a navíc vysoce aromatická hořčice pocházející z Asie. Hořčice salátová odrůdy Misome vytváří svěží zelené listy vhodné do každého salátu.
Japonská hořčice zelené barvy Komatsuna je vhodná do salátů. Obsahuje potřebné živiny, hlavně vápník. Doporučujeme provádět výsev na jaře či na podzim, kdy jsou dny kratší. Dá se pěstovat po celý rok i v truhlíku doma. Pěstuje se hlavně pro svou výjimečnou pikantní chuť.