1002612
Nové
Jedná se o tradiční bílou odrůdu cibule, která roste velmi rychle a navíc chutná dobře. Dá se pěstovat už od konce zimy do pozdního léta, vždy ve 2–3týdenním intervalu. Takto si dopřejete pořád čerstvou úrodu vlastní cibule.
Semena jsou mořená.
Jak si vypěstovat cibuli ze semínka?
Výsev se provádí v průběhu zimních měsíců do skleníku nebo od dubna na venkovní záhon. Hloubka výsevu je 0,5–1 cm. Klíčení trvá 2–4 týdny (záleží na odrůdě a podmínkách pěstování). Ideální teplota ke klíčení je 12–18 ºC. Spon 25–30 x 10–15 cm.
Stanoviště volíme teplé a slunečné, příp. polostín. Půda by měla být písčitohlinitá, dobře propustná a humózní. Měla by být také neutrální nebo mírně zásaditá.
Cibule vyžaduje dostatečnou závlahu, ale ne přílišné přemokření. Cibulím vyhovuje fosfor a draslík, hnojiva s dusíkem či chlorem nejsou vhodná.
Cibule se sklízí v době, kdy porost z jedné třetiny až poloviny polehne (zpravidla koncem července). Sklizená cibule se nechává proschnout na záhoně nebo zavěšená ve svazcích. Skladujeme na chladném a suchém místě, s teplotou 0–2 ºC.