
Gladiol Halley - Gladiolus nanus - hlízy...

Pryskyřník plnokvětý Picotee oranžový -...

Cibule šalotka Biztro - Allium cepa - cibule...

Jedná se o prémiovou odrůdu brambor Blaue St. Galler od prověřené značky Kiepenkerl.
Středně raná odrůda tvoří oválné hlízy s hladkou, tmavě modrou slupkou a modrofialovou dužinou.
Brambory mají krémovou chuť a konzistenci, proto se lehce zpracovávají na pyré. Díky své nezvyklé barvě se z nich vyrábí také barevné hranolky, kterými lze oživit každé jídlo.
Vysazuje během dubna a sklízet brambory je možné během srpna. Brambory dorůstají váhy 50–100 g.
Odrůda Blaue St. Galler je vysoce odolná proti háďátku bramborovému.
Varný typ: B
Jak si vypěstovat brambory z hlízy?
Před výsadbou necháme hlízy předklíčit po dobu 2–3 týdnů na světlém místě s teplotou 12–16 °C.
Hlízy jsou připravené na vysazení v době, kdy jsou klíčky dlouhé 0,5–1,5 cm. Hloubka výsevu by měla být 6–10 cm.
Hlízy vysazujeme vcelku, případně nakrájené na více kousků s vlastním klíčkem.
Stanoviště preferuje slunečné nebo polostinné.
V případě hrozících mrazů hlízy zakryjeme netkanou textilií.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se