
Borovicové pupeny - BIO prášek - 30 g

BIO Ředkvička Raxe - Raphanus sativus - bio...

Roketa setá Viktoria je známá odrůda rokety oblíbená hlavně v Itálii či ve Francii, kde byla konzumována už po staletí. U nás si pořád získává větší a větší popularitu.
Používá se hlavně čerstvá do zeleninových salátů nebo na pizzu. Hodí se výborně také k rybím pokrmům. Dá se použít i vařená obdobně jako špenát.
Roketa je relativně rychle rostoucí rostlina, nejlépe se jí daří z jara či v létě. Květy jsou malé, dají se také použít do salátů.
Jak si vypěstovat roketu ze semínka?
Pokud budeme roketu pěstovat ve skleníku, s výsevem můžeme začít již v lednu a pokračovat až do srpna. Pokud chceme semínka vysít přímo na venkovní stanoviště, s výsevem počkáme do března a sejeme semínka do řádků ve vzdálenosti 20 cm.
Vyséváme do hloubky 0,5 cm. Rostliny klíčí při teplotě 15–20 °C.
Stanoviště volíme slunečné či polostinné, při pěstování rokety za oknem pozor na přímé slunce.
Důležitá je dostatečná zálivka.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se