Rajče Roma - Solanum lycopersicum - osivo rajčat - 65 ks
Rajče keříčkové Roma je poloraná až polopozdní odrůda.
Plodí menší plody s váhou do 40 g. Ty mají červenou barvu a oválný tvar.
Rajčata jsou chutná, aromatická a vhodná pro přímý konzum. Kromě toho se využívají k výrobě omáček, kečupů či k sušení.
Doba zrání je asi 75 dní.
Jak si vypěstovat rajče ze semínka?
Semena rajčat je vhodné předpěstovat od února do dubna. Semena vysévejte do hloubky 0,5 cm. Vhodné je využít pro výsev speciální substrát pro rajčata, a to vždy spařený.
Doba klíčení je 1–2 týdny, někdy i více. Přibližně v polovině května můžete přemístit rostliny ven.
Vysazujte je do sponu 80 x 50 cm na slunečné a teplé stanoviště, chráněné před větrem. Rajčatům vyhovuje středně těžká půda, zásobená živinami.
Rajčata pravidelně zalévejte a během vegetace přihnojujte speciálními hnojivy.