Kávovník robusta - Coffea canephora - osivo kávovníku - 5 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/85-kava
Kávovník robusta - Coffea canephora - semena kávovníku
Kávovník robusta, také nazýván jako Kávovník statný dosahuje ve své domovině, v oblasti povodí řeky Kongo výšky až 12 metrů.,
V našich podmínkách se rostlina pěstuje pouze jako pokojová rostlina a s touto výškou se nedá počítat. Kávovník vytváří plody o velikosti 1,5 cm, obsahující 1,5 - 3 % kofeinu.
Kávovník se tedy pěstuje jako pochutina pro výrobu kávy. Je známo, že kvalita této kávy je horší než u jejího příbuzného Kávovníku arabica, ale díky ceně je i tento druh velice oblíben.
Všechny části rostliny kromě semen neboli kávových zrn jsou jedovaté pro lidi i domácí zvířata.
Jak si vypěstovat kávovník ze semínka?
Semena doporučujeme vysít co nejdříve po obdržení.
Vyséváme do substrátu, do hloubky 0,5–1 cm. Semínka klíčí 8–10 týdnů nebo déle při teplotě 20–25 °C.
Stanoviště volíme slunečné, světlé, ale ne na přímém slunci. Pravidelně zaléváme a hnojíme a to zejména v době růstu a tvorby plodů.
Na zimu přesouváme kávovník do místnosti s teplotou od 15 do 20 °C a omezíme zálivku. Teplota nesmí klesnout pod 12 °C, jinak nám kávovník uhyne.