Kategorie
- Klíčky a microgreen
- Podzimní cibulovinyŠiroký výběr cibulovin
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostliny
- Sadba zeleninyČesnek i sazečky skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsiZátěžové i okrasné
- Léčivky a koření
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Zahrádkářské potřeby
- Dárkové balíčky a poukázky
- Knihy
Modřenec Touch of Snow - Muscari armeniacum -...
Hyacintovec španělský modrý - Hyacinthoides...
Nízké tulipány - směs - Tulipa - cibule...
BIO Salát hlávkový Maikönig - Lactuca sativa - bio osivo salátu - 1 g
BIO Salát hlávkový Maikönig je raná odrůda hlávkového salátu, vhodná pro přímý výsev i do skleníků.
Odrůda vytváří středně velké zelenožluté hlávky, ale okraje listů se mohou zbarvit až do červena.
Salát se vyznačuje velmi aromatickou chutí.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat salát ze semínka?
S předpěstováním jarních odrůd se začíná již v lednu a únoru, sazenice se třemi až čtyřmi pravými listy se přesazují na záhon v březnu až dubnu do sponu 25 x 30 cm.
Salát hlávkový vyžaduje slunné stanoviště. Ideální je pro něj teplota 10–20 °C (dle odrůdy). Dobře snáší i větší teplotní pokles. Vhodné je zakrýt sazenice netkanou textilií, která uchrání rostliny před škůdci a zkrátí období vegetace.
Půda by měla být středně těžká, bohatá na humus a neutrální nebo mírně zásaditá. Salát špatně snáší přímé hnojení a kyselé půdy.
Ke zdárnému růstu potřebuje dostatečnou zálivku, která zajistí šťavnaté a křupavé listy.
Listový salát sklízíme již 7 týdnů od zasetí.