
Okurka salátová Baby F1 - Cucumis sativus -...

Kukuřice setá Tatonka F1 - Zea Mays - osivo...

Pryskyřník Picotee růžový - Ranunculus...

Pivoňka Karl Rosenfield - Paeonia lactiflora -...

Sasanka Bicolor - Anemone - hlízy sasanky - 3 ks

BIO Chilli Habanero patří k velmi pálivým chilli paprikám, vysokým 50–100 cm.
Tato oranžová odrůda Habanero je přibližně 40x pálivější než chilli Jalapeno.
Plod papričky je obvykle dlouhé kolem 3–4 cm. Doba zrání je okolo 100 dní.
Pálivost: 150 000–325 000 SHU jednotek
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se