Kategorie
- Rajčata
- Papriky a chilli
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostlinyČerstvé hlízy a cibulky jarních cibulovin!
- Sadba zeleninyČerstvé sazečky právě skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Pomůcky k pěstování
- Substráty, hnojiva a postřiky
- Knihy
- Dárkové balíčky a poukázky
Denivka Final Touch - Hemerocallis - hlízy...
Salát hlávkový raný Amur - Lactuca sativa -...
Aksamitník vzpřímený nízký Cupido - Tagetes...
Máta jablečná - Máta egyptská - Mentha...
Chilli Bhut Jolokia žluté - Capsicum chinense - osivo chilli - 5 ks
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie, ale dneska je známé po celém světě, díky své extrémní pálivosti.
Obsahuje až 1 000 000 SHU! Nazývá se také často jako Ghost Chilli či Ghost Pepper.
Plody chilli Bhut jolokia dosahují délky 5–8 cm a šířky 2,5–3 cm. Plody mají slabší stěnu.
Celá rostlina dorůstá do výšky 100–150 cm.
Vegetační doba je delší, obvykle 120 dní.
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorhizní symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám. Tím zajišťuje rostlinám lepší a vyrovnaný růst, bohatší a zdravější kořenový systém, větší nasazení květů a tvorbu plodů a vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek obsahuje vybrané rody endomykorhizních hub, inertní nosič a podpůrné složky, které zajišťují dobrý rozvoj symbiózy a růst rostliny, než se vytvoří funkční síť mykorhizního mycelia v půdě.
Přípravek je vhodný pro pěstování rajčat, paprik, okurek, dýní, melounů, lilků, mochyně, fazolí a hrachu.
Není vhodný pro brukvovité (brokolice, květák, zelí, kapusta) a merlíkovité (špenát, řepa) rostliny.
Hnojivé tyčinky jsou vhodné pro pěstování rajčat, paprik a okurek. Vydrží až 60 dní.
Dodávají rostlinám základní živiny a navíc obsahují guáno, pocházející z trusu mořských ptáků.
Symbivit Rajčata a papriky obsahuje mykorhizu pro plodovou zeleninu, účinně napomáhá zdravému růstu, díky podpoře kořenového systému rostlin.
Docílí se tak výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť. Mykorhizní houby prodlužují také vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek není vhodný pro pěstování rostlin brukvovitých a merlíkovitých.
Jedná se o přírodní hnojivo, které obsahuje přírodní guáno, což je trus z mořských ptáků. Je určeno pro přihnojení rajčat a paprik.
Hoštické hnojivo dodá rostlinám potřebné živiny a navíc aktivuje půdní mikroflóru.
Lze jej aplikovat ve formě zálivky nebo postřikem na list.
Jedná se o vydatné organominerální hnojivo s kvalitní mletou rohovinou.
Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku.
Ten působením půdních mikroorganismů se postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.
Speciální substrát pro nová semínka rajčat, paprik a chilli. Speciální složení substrátu přispívá k úspěšnému klíčení semínek.
Substrát je složen z extra kvalitní světlé a tmavé rašeliny, a zároveň je vylepšen o základní dávku kvalitního zásobního hnojiva s obsahem důležitých stopových prvků.
Substrát je určen hlavně k pěstování paprik, chilli a rajčat v malých nádobkách či v malých sklenících. Na spodek květináče doporučujeme dát perlit či písek.
Chilli Apocalypse Red je velmi pálivou papričkou původem z Itálie. Tato odrůda se vyznačuje unikátním vzhledem, který evokuje kombinaci tří extrémně pálivých druhů: Ghost Pepper, Trinidad Moruga Scorpion a Carolina Reaper.
Zajímavé na této odrůdě je, že zatím nebyla oficiálně stanovena Scovilleho jednotka. Odhaduje se, že její pálivost by mohla být srovnatelná s Carolia Reaper, která dosahuje průměrně 1,4–2,2 milionu SHU.
Plody mají různé tvary, od klasických až po bizarně zkroucené. Jsou červené barvy a jejich typickým rysem je ovocná chuť a intenzivní, dlouhotrvající pálivost.
Chilli Thai Hot Birds Eye je vysoce pálivá paprička, která se široce využívá v tradičních receptech thajské a indické kuchyně. Obsah SHU se pohybuje mezi 100 000–225 000 jednotkami.
Tento kultivar roste kompaktně a vytváří vzpřímené hrozny ostrých, intenzivně aromatizovaných plodů.
Štíhlé papričky mají délku 7,5 cm a jsou skvělou volbou pro dodání autentické chuti asijských pokrmů.
Chilli Bhut Jolokia pochází z Indie, ale dneska je známé po celém světě, díky své extrémní pálivosti.
Obsahuje až 1 000 000 SHU! Nazývá se také často jako Ghost Chilli či Ghost Pepper.
Plody chilli Bhut jolokia dosahují délky 5–8 cm a šířky 2,5–3 cm. Plody mají slabší stěnu.
Celá rostlina dorůstá do výšky 100–150 cm.
Vegetační doba je delší, obvykle 120 dní.