
Kategorie
- BIO kvalita
-
Osiva zeleninyListová a kořenová zelenina
- Zelenina – sadba
- Sazenice
- Osiva rajčat
- Osiva paprik a chilli
- Osiva léčivek a bylinek
- Jahodník
- Osiva okrasných rostlin
- Cibuloviny
- Semínka na klíčkyVelký výběr
- Microgreen
- Osiva exotických plodů
- Osiva užitkových rostlin
- Osiva masožravek
-
Osiva stromů a keřů
- Osiva travních směsí
- KnihyNové!
- Speciální substráty
- Hnojiva a ochrana rostlin
- Pomůcky k pěstování
- Dárkové balíčky
- Přírodní produkty


BIO Mangold Lucullus - Beta vulgaris - bio...

BIO Letní zázrak - čajové sáčky - bio čaj...

BIO zahradničení - základní kurz - kniha - 1 ks

BIO Cizrna, čočka, pískavice - směs bio osiva...

Ředkev Francouzská snídaně - Raphanus sativus...
Kakaovník pravý červený - Theobroma cacao - semena kakaovníku - 5 ks
Zboží již nemáme v nabídce, náhradu najdete zde: https://www.osiva-semena.cz/797-plodici-stromy
Kakaovník pravý červený je stálezelený strom, pocházející z tropických oblastí Ameriky. Je velmi dobře známý především díky svým plodům- kakaovým bobům, které jsou využívány především k výrobě kakaového másla. To je jednak užíváno na výrobu čokolády, ale jsou ověřeny také jeho pozitivní účinky v kosmetických přípravcích.
Plody kakaovníky se nejprve nadrtí na prášek a posléze na máslo. Je možné z nich však připravit také zavařeniny. Kakaovník má podlouhlé lesklé zelené listy, které jsou červené, když vyrůstají. Dřevo kakaovníku je žluté až červené, strom dorůstá 4 až 8 metrů.
Jak pěstovat kakaovník
Semena kakaovníku je nutné zasadit ihned po obdržení, jelikož rychle ztrácejí klíčivost. Nejdříve semena namočíme do vlažné vody na 24 - 48 hodin. Kakaovník vyséváme do výživného pěstitelského substrátu nebo do sadbovacích tablet - Jiffy. Nádobku se semínky umístíme do pokojového skleníku čí fóliovníku, nebo alespoň zakryjeme igelitovým sáčkem, abychom udrželi vysokou vzdušnou vlhkost. Potřebuje dostatek tepla, nejméně 25 - 30 stupňů. Nezapomínáme však zajistit občasné větrání, aby se k semínku dostal také kyslík a čerstvý vzduch. Kakaovník vyžaduje k vyklíčení vlhkost a teplo. Rostlina je však na příliv přímého slunce citlivá a slunce jí může sežehnout listy, proto ji umisťujeme na světlo, nikoliv však na přímé slunce. Doba klíčení je cca. 4 -6 týdnů.