
Kozlíček polníček Verte de Cambrai -...

Pelyněk kozalec - Estragon - Artemisia...

Palma královská - Archontophoenix...

Kurkuma je známá především jako koření, avšak její působení má daleko širší záběr s mnoha účinky i na lidský organismus.
Používá se v kari koření.
Tato asijská užitková rostlina z čeledi zázvorníkovitých má vynikající protizánětlivé účinky a je prokazatelně antioxidantem.
Podporuje mozkové kognitivní funkce, zejména u starších lidí. Někdy se výtažky z kurkumovníku (Curcuma longa) používají i jako lék proti rakovině.
Jak užívat kurkumu?
Kurkuma je vhodná k luštěninám, na vajíčka, drůbeží maso, ryby, rýži i do polévek. Jedná se o velice chutné a všestranné koření, které má charakteristické pronikavé aroma a dlouhotrvající chuť připomínající kmín.
Kurkuma je hlavní složkou kari koření, kterému dodává jeho tradiční barvu.
Skladování: Skladujte pečlivě uzavřené.
Ustanovení nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1924/2006, o výživových a zdravotních tvrzeních, nám nedovoluje informovat vás o účincích této byliny na váš organismus. Informace o působení si prosím dohledejte ve volně dostupných zdrojích na internetu či v herbáři.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit seZaložte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se