×

Kategorie

Mangold žlutý - Beta vulgaris - osivo mangoldu - 15 ks

×

Mangold žluté barvy je odrůda mangoldu s relativně širokými stonky a zelenými listy. Vhodný hlavně k pěstování venku.

Je nejen velmi chutný, ale zároveň i vysoce dekorativní

Číst víceShow less
30 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1003450
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat mangold ze semínka?

Výsev mangoldu zeleného provádíme přímo od konce dubna až do srpna, ideálně postupně. Sázíme do hloubky 2–3 cm. Doba klíčení je přibližně 10–15 dní, ale v závislosti na podmínkách pěstování může být i delší.

Po vypěstování rostliny vyjednotíme do sponu 40 x 30 cm. Stanoviště volíme slunečné s dostatečně vlhkou, hlubokou, výživnou půdou.

Důležitá je pravidelná zálivka, ale mangold se nesmí přemokřit, aby kořeny nezačaly zahnívat. Pravidelně kypříme a hnojíme

Listy sklízíme průběžně, aby nové mohly obrazit. Pokud začnou obrážet květy, je nutné je odstranit. Na zimu můžeme rostlinu odstranit nebo zazimovat – přikrýt chvojímslámou nebo netkanou textilií

Číst víceShow less
Detaily produktu
1003450

Parametry

Výsev
Duben
Květen
Srpen
Červen
Červenec
Stanoviště
Slunečné
BIO kvalita
Ne
Mrazuvzdornost
Ano
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Květen
Srpen
Září
Červen
Červenec
Říjen
Ranost
Raná
Mohlo by se také hodit
194 Kč s DPH

Plantasorb zabraňuje prosakování a tím šetří vodu. Jedná se o ekologický přípravek, který zadržováním půdní vlhkosti zajišťuje neustálý přísun vody přímo k rostlinám

Zajišťuje vyrovnaný růst rostlin i v sušších obdobích roku a navíc i zlepšuje provzdušnění půdy.

Je to čistě přírodní přípravek, který zůstává v půdě, kde se po mnoho let postupně rozkládá.

Skvěle funguje i ve spojení s mykorhizními houbami, jež zajistí efektivní přenos vody ke kořenovému systému rostliny.

259 Kč s DPH

Kvalitní vypichovák plevele od firmy Stocker. Vypichovák plevele je vhodný k odstranění plevele, jako jsou pampelišky a bodláky.

Jeho nízká hmotnost i délka zajistí velmi snadnou manipulaci. Je zhotoven z kvalitní oceli. Masivní rukojeť je vyrobena z plastu

Obsahuje závit, díky kterému je možné vypichovač našroubovat na dlouhou násadu.

Délka vypichováku je 22 cm a jeho hmotnost je 186 g.

186 Kč s DPH

Ledek vápenatý je minerální hnojivo, které má široké využití jak v zahradě, tak v zemědělské výrobě.

Je vhodné pro všechny plodiny a kutury (ovoce, zelenina, okrasné rostliny) s výjimkou rostlin vápnostřežných, jako jsou azalky, rododendrony, brusinky, kanadské borůvky a jiné.

Pro rychlý účinek provádíme přihnojování v průběhu vegetace postřikem na list. Pro zmírnění účinku kyselosti je využíván zvláště na kyselých půdách, kde se jeho vlastnosti projeví nejlépe.

Velice vhodný je také na hnojení všech druhů trávníků.

152 Kč s DPH

Hnojivo Agro na cibule a česnek je vydatné organo-minerální vícesložkové hnojivo, které dodá cibulím, česnekům a okrasným cibulovinám potřebné živiny ve vyváženém poměru po dobu až 60 dní.

Kombinace organické a minerální složky zaručí, že hnojivo působí rychle a zároveň dlouhodobě. Je vhodné pro přihnojování rostlin pěstovaných v nádobách i ve volné půdě

Minerální složka zajistí zdravý růst cibulí a česneků, podpoří výraznější a pikantnější chuť a působí v půdě již během několika dnů po aplikaci.

Organická přírodní složka působí dlouhodobě až 60 dní, příznivě ovlivňuje vytváření humusu v půdě a tím zvyšuje její úrodnost, reguluje vodní režim rostlin a organická forma dusíku zabraňuje nežádoucímu přehnojení.

    206 Kč s DPH

    Ferrramol je přípravek vhodný proti slimákům. Jedná se o návnadu ve formě granulí proti všem druhům slimáků na vašich zahradách. 

    Obsahuje účinnou látku – sloučeninu železa a fosforu. A hlavně neškodí ježkům ani dalším domácím zvířatům. Je odolný proti dešti.

    Je mimořádně účinný proti těmto druhům – plzák zahradní, slimák největší, slimák polní a plzák španělský.

    Ferramol je možné použít v ekologickém zemědělství.

    150 Kč s DPH

    Hybridní odrůda mangoldu pojmenovaná Bright Lights & Charlie je výsledkem šlechtění mezi dvěma populárními typy mangoldu, Bright Lights a Charlie.

    Bright Lights je oceňován pro své robustní stonky, které se pyšní širokou škálou barev. Stonky se mohou objevit v ohromujících odstínech od červené, oranžové, žluté, až po růžovou a bílou. Tato pestrost přináší do každé zahrady jedinečný vizuální efekt.

    Na druhou stranu, odrůda Charlie se vyznačuje svými zelenými listy protkanými načervenalými žilkami a je zvláště ceněna pro svůj rychlý růst.

    Spojením těchto dvou odrůd vzniká hybrid Bright Lights & Charlie, který nejen že nabízí nutričně bohatý a aromatický mangold, ale také dodává každé zahradě vizuálně atraktivní prvek.

    Pěstování této hybridní odrůdy je navíc usnadněno díky výsevnímu pásku od společnosti Kiepenkerl. Tento pásek umožňuje pohodlné a efektivní vysazování mangoldu do různých typů záhonů, včetně nádobového pěstování i tradičních zahradních záhonů.

    Díky speciálnímu průtokovému papíru jsou semena chráněna před nepříznivými povětrnostními podmínkami a predátory, což zvyšuje šanci na úspěšný růst.

    Naposledy zobrazené
    Žádné položky

    Menu

    Menu

    Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

    Přihlásit se