
BIO Ředkvička červená Sora - Raphanus sativus -...

Cibule sazečka Birnformige - Allium cepa -...

Frézie plnokvětá oranžová - Freesia - hlízy...

Nerine Bowdenova - Nerine bowdenii - hlízy...

Kurkuma růžová - Curcuma alismatifolia - hlízy...

BIO klíčky Mungo jsou bohaté na zdraví prospěšné látky – vitamíny, minerály, stopové prvky a esenciální kyseliny. Semena lze klíčit celoročně.
Klíčky Mungo jsou využívány především ve vegetariánské kuchyni jako náhrada masa a jsou součástí každého zdravého jídelníčku.
Zpestří jako přísada každý salát, pomazánku nebo polévku.
Balení klíčku obsahuje 200 g fazole Mungo v BIO kvalitě (Vigna radiata), která se vyznačuje jemně kořeněnou chutí.
Naklíčené fazole doporučujeme před konzumací propláchnout a nechat lehce projít varem.
Bio semena jsou produktem ekologického zemědělství a jsou vypěstována dle platných norem EU (CZ-BIO-002).
Jak si vypěstovat klíčky?
Namočit semena na 8–12 hodin ve studené vodě, pak je rovnoměrně rozestřít na síťce zařízení pro pěstování klíčků. Přidat vodu po dolní úroveň síťky a hladinu vody udržovat v této výši.
Za 3 až 4 dny při teplotě kolem 20 °C semena vzklíčí. Semena je třeba alespoň 2 x denně proplachovat. Klíčky sklízíme ve výšce 1–3 cm. Stříháme je u základny nůžkami.
Během růstu klíčků klíčky ochutnávejte, aby v okamžiku sklizně měly takovou chuť, která se vám zdá být nejlepší. Před konzumací je nutné klíčky propláchnout vodou.
Nezkonzumované klíčky na 1–2 týdny uskladnit v chladu.
Nejdříve se, prosím, přihlašte
Přihlásit se
Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží
Přihlásit se