×

Kategorie

Zelí pekingské Granaat - Brassica pekinensis - osivo zelí - 200 ks

×

Zelí pekingské Granaat je středně raná odrůda zelí. Zelí Granaat vytváří uzavřené hlávky.

Jedná se o tradiční čínskou zeleninu, která přišla do Evropy v 50. letech 20. století. 

Číst víceShow less
29 Kč s DPH
Skladem
Kód zboží:
1002823
Přidat k oblíbeným
Popis

Jak si vypěstovat zelí ze semínka?

S předpěstováním můžeme začít již v únoru nebo v březnu, kdy semínka zelí vysejeme do skleníku do sadbovačů do hloubky 0,5 cm. Doba klíčení je přibližně 1 týden při teplotě 20 °C. Jakmile narostou oba dva děložní lístky, teplotu snížíme na 10 °C přibližně na týden. Poté se vrátíme k teplotě od 16 do 20 °C. Přesazujeme ve chvíli, kdy mají rostliny 5–7 listů a to ve druhé polovině května.

Stanoviště volíme slunečné (nikoli přímé slunce) s vyšší vzdušnou vlhkostí, rostlině tedy vyhovují polohy, kde častěji prší. Jinak pravidelně a dostatečně zaléváme. Sázíme do sponu alespoň 50 x 50 cm.

Půdu volíme dobře propustnou, zásobenou živinami s dostatečným obsahem vápníku dusíku (toho ale nesmí být příliš). Hnojíme ideálně chlévským hnojem

Zelí se sklízí přibližně za 3–5 měsíců, dle podmínek pěstování. Pevná a tvrdá hlávka se odřezává u země. Zelí zchladíme a uchováváme při teplotě 1 °C v chladné a vlhké místnosti

Číst víceShow less
Detaily produktu
1002823

Parametry

Výsev
Květen
Červen
Červenec
Stanoviště
Slunečné
Barva plodů
Bílá
Zelená
BIO kvalita
Ne
Odrůda
Nehybridní
Sklizeň
Listopad
Září
Říjen
Odrůda zelí
Pekingské
Ranost
Poloraná
Mohlo by se také hodit
76 Kč s DPH

Kapalné hnojivo s vermikompostem je přírodní produkt vyrobený z trusu žížal, které zlepšuje vlastnosti půdy a obohacuje ji o živiny.

Navíc zvyšuje schopnost zadržování vody v půdě a omezuje vyluhování živin.

Používá se na všechny druhy zeleniny a bylinek. Hnojivo stimuluje biologický život v půdě a poskytuje optimální podmínky pro vývoj rostlin.

Poskytuje správnou výživu, zaručuje optimální růst a krásný vzhled rostlin.

271 Kč s DPH

Hoštická trojkombinace v sobě kombinuje tři čistě přírodní složky – mletá rohovina, NPK s guánem a granulovaný kravský hnůj. 

Využívá se pro základní hnojení na záhonech, sklenících i pařeništích

Dodává do půdy základní živiny i stopové prvky a zvyšuje podíl humusu. Je vhodný pro pěstování ovoce a zeleniny, okrasných květů a stromů

221 Kč s DPH

Symbivit univerzal je pomocný přípravek pro pěstování rostlin, který je rostlinného původu, jelikož využívá symbiotických, pozitivních, biostimulačních a biohnojivých účinků, které přináší spojení půdní houby Trichoderma harzianum a mykorhizy.

Při použití se mikroskopická vlákna půdních hub napojí na kořenový systém dané rostliny – vznikne tak symbióza mezi prospěšnými půdními houbami a kořeny rostlin. Takto vytvořená mykorhiza umožňuje lepší a dlouhodobý příjem vody a živin a jejich efektivnější dodání rostlinám. Touto přírodní cestou lze dosáhnout výnosnější úrody, krásnějších květů a celkově lepší vitality rostlin.

Obecně mykorhizní houby prodlužují vegetační dobu, rozvíjí kořenový systém rostliny a zvyšují odolnost rostlin po celý jejich život.

Symbivit Univerzal je vhodný pro většinu kvetoucích rostlin, pokojové rostliny, popínavé rostliny, zeleninu, ovocné stromy a některé stromy a keře.

Naopak není vhodný pro použití při pěstování orchidejí, azalky, vřesu, jehličnanů, rhododendronů, brukvovitých a merlíkovitých rostlin. 

Přípravek lze použít do volné půdy, skleníku i fóliovníku.

259 Kč s DPH

Kvalitní vypichovák plevele od firmy Stocker. Vypichovák plevele je vhodný k odstranění plevele, jako jsou pampelišky a bodláky.

Jeho nízká hmotnost i délka zajistí velmi snadnou manipulaci. Je zhotoven z kvalitní oceli. Masivní rukojeť je vyrobena z plastu

Obsahuje závit, díky kterému je možné vypichovač našroubovat na dlouhou násadu.

Délka vypichováku je 22 cm a jeho hmotnost je 186 g.

183 Kč s DPH

Wuxal SUS kalcium je kapalné hnojivo, které má široké možnosti využití. Je určené zejména na ovoce, zeleninu, okrasné rostliny či vinnou révu.

Používá se aplikací na list. Obsahuje stopové živiny v chelátové vazbě, které jsou rostlinami dobře přijímány.

Hnojivo obsahuje zejména vápník, dále také dusík a hořčík.

97 Kč s DPH

Kvalitní tekuté hnojivo značky BoPon je moderní, vícesložkové hnojivo s originální kompozicí složek.

Hnojivo na zeleninu obsahuje draslík, který má velmi kladný vliv hlavně na úrodu a dozrávání zeleniny.

Takto vhodně přizpůsobený obsah dusíku napomáhá k optimálnímu vzrůstu a rozvoji, avšak nevede k nadměrné koncentraci škodlivých dusičnanů

145 Kč s DPH

Hnojivo Forestina je vhodné především při pěstování listové, košťálové a kořenové zeleniny. Jedná se o vydatné organominerální hnojivo s kvalitní drcenou rohovinou.

Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku, který se působením půdních mikroorganismů postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.

Hnojivo je vhodné pro rostliny pěstované ve volné půdě i v truhlících.

Naposledy zobrazené

Menu

Menu

Založte si u nás účet a uložte si Vaše oblíbené zboží

Přihlásit se