Kategorie
- Rajčata
- Papriky a chilli
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostlinyČerstvé hlízy a cibulky jarních cibulovin!
- Sadba zeleninyČerstvé sazečky právě skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Pomůcky k pěstování
- Substráty, hnojiva a postřiky
- Knihy
- Dárkové balíčky a poukázky
Artyčok - Cynara scolymus - prostokořenná...
Rybíz červený - Ribes sylvestre - protokořenná...
Borůvka americká modrá - Vaccinium corymbosum -...
Chilli Aji Charapita - Capsicum chinense - osivo chilli - 7 ks
Chilli Aji Charapita je velmi vzácná odrůda chilli pocházející z Peru. Výborně se hodí do omáček, patří k pálivějším kultivarům.
Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm. Plody mají velikost cca 1–1,5 cm a jsou kulatého tvaru, vhodné k zavařování.
V roce 2016 byla tato paprička vyhlášena jako nejchutnější chilli paprička na světě, která je nabízena nejluxusnějšími restauracemi světa.
Pálivost: 100 000 SHU jednotek
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.
Zapichovací jmenovka pro označení vašich rostlin či sazenic. Hodí se jak do květináčů, tak i přímo na záhon ven.
Balení obsahuje 5 ks jmenovek o výšce 15 cm. Jsou zhotovené z přírodního dřeva.
Miniskleník je vhodný pro předpěstování zeleniny, pro výsevy rostlin či pro předpěstování sazenic.
Vejde se do něj 21 jiffů.
Rozměr miniskleníku je 54 x 15 x 12 cm.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorhizní symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám. Tím zajišťuje rostlinám lepší a vyrovnaný růst, bohatší a zdravější kořenový systém, větší nasazení květů a tvorbu plodů a vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek obsahuje vybrané rody endomykorhizních hub, inertní nosič a podpůrné složky, které zajišťují dobrý rozvoj symbiózy a růst rostliny, než se vytvoří funkční síť mykorhizního mycelia v půdě.
Přípravek je vhodný pro pěstování rajčat, paprik, okurek, dýní, melounů, lilků, mochyně, fazolí a hrachu.
Není vhodný pro brukvovité (brokolice, květák, zelí, kapusta) a merlíkovité (špenát, řepa) rostliny.
Jedná se o přírodní organický lisovaný kokosový substrát. Obsahuje kokosová vlákna.
Má vysokou vodní jímavost, velice dobře saje a drží vlhkost, takže po zalití vodou vznikne z jedné slisované cihly velké množství substrátu. Dokáže pojmout až 8x více vody než činí jeho hmotnost.
Je vzdušný i při plném nasycení vodou. Vláknitá struktura napomáhá dobrému rozvoji kořenového systému. Vlákna mají vysokou odolnost vůči rozkladu.
Symbivit Rajčata a papriky obsahuje mykorhizu pro plodovou zeleninu, účinně napomáhá zdravému růstu, díky podpoře kořenového systému rostlin.
Docílí se tak výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť. Mykorhizní houby prodlužují také vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek není vhodný pro pěstování rostlin brukvovitých a merlíkovitých.
Jedná se o přírodní hnojivo, které obsahuje přírodní guáno, což je trus z mořských ptáků. Je určeno pro přihnojení rajčat a paprik.
Hoštické hnojivo dodá rostlinám potřebné živiny a navíc aktivuje půdní mikroflóru.
Lze jej aplikovat ve formě zálivky nebo postřikem na list.
Jedná se o vydatné organominerální hnojivo s kvalitní mletou rohovinou.
Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku.
Ten působením půdních mikroorganismů se postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.
Odrůda papriky Ohnivec je nástupcem populárního Pálivce. Vyniká nejenom intenzivnější pálivostí, ale i delším tvarem plodů.
Když plody dosáhnou technické zralosti, mají typickou světle zelenou barvu.
Ohnivec je vhodný ke sterilizaci v celku, aniž by bylo potřeba odstraňovat semena nebo k přímé konzumaci.
Pálivost tohoto typu se pohybuje mezi 1 800–2 500 SHU, což z něj činí papriku střední pálivosti.
Chilli Aji Charapita je velmi vzácná odrůda chilli pocházející z Peru. Výborně se hodí do omáček, patří k pálivějším kultivarům.
Rostlina dosahuje výšky 60–100 cm. Plody mají velikost cca 1–1,5 cm a jsou kulatého tvaru, vhodné k zavařování.
V roce 2016 byla tato paprička vyhlášena jako nejchutnější chilli paprička na světě, která je nabízena nejluxusnějšími restauracemi světa.
Pálivost: 100 000 SHU jednotek