1001108
Nové
Cuketa Costata Romanesco je oblíbená keříčková odrůda, pocházející ze slunné Itálie.
Tvoří asi 40 cm dlouhé plody, které se ovšem sklízejí při délce 20 cm. V té době jsou cukety nejchutnější. Barva je zelená se žlutými nebo světle zelenými pruhy.
Cuketa Costata romanesco je vhodná k přípravě teplé i studené kuchyně.
Doba zrání je asi 50 dní.
Jak si vypěstovat cuketu ze semínka?
S předpěstováním cukety je možné začít od března do dubna ve skleníku nebo na okenním parapetu. Hloubka výsevu by měla být 1,5 cm. Doba klíčení je obvykle 1 - 2 týdny. Teplota ke klíčení by měla být 18 - 22 °C. Přímé výsevy jsou možné od konce dubna do konce května. Rostliny vysazujte do sponu 100 x 50 cm. Cuketám se bude dařit na slunečném stanovišti s dobře propustným a výživným substrátem. Důležité je dopřát rostlinám pravidelnou zálivku a přihnojení.