Kategorie
- Rajčata
- Papriky a chilli
- Zelenina a ovoceSemínka 1000 odrůd skladem
- Okrasné rostlinyČerstvé hlízy a cibulky jarních cibulovin!
- Sadba zeleninyČerstvé sazečky právě skladem!
- BIO kvalita
- Travní a luční směsi
- Léčivky a koření
- Klíčky a microgreen
- Exotické rostliny
- Masožravé rostliny
- Stromy a keře
- Pomůcky k pěstování
- Substráty, hnojiva a postřiky
- Knihy
- Dárkové balíčky a poukázky
Artyčok - Cynara scolymus - prostokořenná...
Rybíz červený - Ribes sylvestre - protokořenná...
Borůvka americká modrá - Vaccinium corymbosum -...
Chilli Krishna jolokia - Capsicum annuum - osivo chilli - 7 ks
Odrůda Krishna jolokia je hojně používána v mnoha indických receptech.
Plody této chilli papričky jsou velmi tmavé až černé barvy. Výška rostliny je až 100 cm.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.
Pálivost: 30 000 SHU jednotek
Jak si vypěstovat chilli ze semínka?
Výsev semen je možné provádět celoročně (při pěstování za oknem), s předpěstováním lze začít již v únoru a březnu. Rostlina bude plodící přibližně za 6–9 měsíců, proto je třeba s předpěstováním začít včas.
Klíčení obvykle trvá 2–3 týdny, u některých odrůd však může trvat až 6 týdnů. Doporučená teplota při klíčení je 24–32 °C dle odrůdy. Teplota musí být konstantní, proto nedoporučujeme rostliny pěstovat na okenním parapetu. Rostlinám zajistíme dostatek světla.
Půda by měla být výživná a stále vlažná, s častým přihnojením. Používáme propustný substrát speciálně určený pro pěstování chilli vždy předem spařený. Semena sázíme do hloubky 0,3 cm. Pozor na přemokření půdy, ta rostlinám nesvědčí.
V období dozrávání je vhodné zálivku omezit, dosáhneme vyšší pálivosti plodů a zamezilo se jejich popraskání.
Výsadba ven je vhodná v druhé půli května po skončení ranních mrazíků. Stanoviště volíme slunečné, chráněné před větrem.
Půda by měla být hlinitopísčitá, humózní a provzdušněná.
Miniskleník je vhodný pro předpěstování zeleniny, pro výsevy rostlin či pro předpěstování sazenic.
Vejde se do něj 21 jiffů.
Rozměr miniskleníku je 54 x 15 x 12 cm.
Mykorhizní houby pro plodovou zeleninu je přípravek určený k vytvoření mykorhizní symbiózy mezi kořeny pěstovaných rostlin a prospěšnými půdními houbami.
Vytvořená mykorhiza umožňuje lepší příjem vody a živin (zejména fosforu a draslíku) a jejich efektivnější dodání rostlinám. Tím zajišťuje rostlinám lepší a vyrovnaný růst, bohatší a zdravější kořenový systém, větší nasazení květů a tvorbu plodů a vyšší odolnost proti abiotickým vlivům.
Přípravek obsahuje vybrané rody endomykorhizních hub, inertní nosič a podpůrné složky, které zajišťují dobrý rozvoj symbiózy a růst rostliny, než se vytvoří funkční síť mykorhizního mycelia v půdě.
Přípravek je vhodný pro pěstování rajčat, paprik, okurek, dýní, melounů, lilků, mochyně, fazolí a hrachu.
Není vhodný pro brukvovité (brokolice, květák, zelí, kapusta) a merlíkovité (špenát, řepa) rostliny.
Hnojivé tyčinky jsou vhodné pro pěstování rajčat, paprik a okurek. Vydrží až 60 dní.
Dodávají rostlinám základní živiny a navíc obsahují guáno, pocházející z trusu mořských ptáků.
Rašelinové květináče jsou vhodné pro pěstování rostlin ze semen.
Usnadňují práci při přesazování z jednoho místa na druhé. Zmírní se tím šok, který jinak rostliny vždy prodělávají.
Rozměr rašelinového květináče je 5 x 5 cm.
Symbivit Rajčata a papriky obsahuje mykorhizu pro plodovou zeleninu, účinně napomáhá zdravému růstu, díky podpoře kořenového systému rostlin.
Docílí se tak výnosnější úrody, plody mají lepší barvu a chuť. Mykorhizní houby prodlužují také vegetační dobu a zvyšují odolnost rostlin.
Přípravek není vhodný pro pěstování rostlin brukvovitých a merlíkovitých.
Jedná se o přírodní hnojivo, které obsahuje přírodní guáno, což je trus z mořských ptáků. Je určeno pro přihnojení rajčat a paprik.
Hoštické hnojivo dodá rostlinám potřebné živiny a navíc aktivuje půdní mikroflóru.
Lze jej aplikovat ve formě zálivky nebo postřikem na list.
Jedná se o vydatné organominerální hnojivo s kvalitní mletou rohovinou.
Rohovina je přírodní surovina ceněna hlavně pro svůj obsah organicky vázaného dusíku.
Ten působením půdních mikroorganismů se postupně uvolňuje, tudíž je možno rostlinu využít po delší vegetační období.
Odrůda papriky Ohnivec je nástupcem populárního Pálivce. Vyniká nejenom intenzivnější pálivostí, ale i delším tvarem plodů.
Když plody dosáhnou technické zralosti, mají typickou světle zelenou barvu.
Ohnivec je vhodný ke sterilizaci v celku, aniž by bylo potřeba odstraňovat semena nebo k přímé konzumaci.
Pálivost tohoto typu se pohybuje mezi 1 800–2 500 SHU, což z něj činí papriku střední pálivosti.
Odrůda Krishna jolokia je hojně používána v mnoha indických receptech.
Plody této chilli papričky jsou velmi tmavé až černé barvy. Výška rostliny je až 100 cm.
Doba zrání je přibližně 90–100 dní.
Pálivost: 30 000 SHU jednotek